Inne przepisy

Pasta z zielonej soczewicy i groszku
Potrzebne składniki:
3/4 szklanki zielonej soczewicy
garść migdałów
2 szklanki zielonego mrożonego groszku
3 łyżki soku z cytryny
Woda ok. 10 łyżek
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Soczewicę ugotuj w 1,5 szklanki wody przez około 40 minut, a groszek zalej na 3 minuty wrzącą wodą. Na koniec wszystko wszystkie składniki i dopraw do smaku. I gotowe!
Smacznego!


Krem na bazie awokado

Potrzebne składniki:
1 awokado
1 mango
2 kiwi
2 duże garści szpinaku
3 łyżki miodu
troszkę soku z cytryny
2 łyżki orzechów nerkowca


Sposób przygotowania:
Po wydobyciu miąższu z awokado, obierz pozostałe owoce (mango i kiwi). Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Gotowy mus przełóż do miseczek lub szklanek, następnie rozkruszonymi orzechami posyp wierch musu. To tyle!
Smacznego!

Sałatka z jajkiem i makaronem

Potrzebne składniki:
Makaron świderki lub inny pół paczki
ząbek czosnku
łyżka oliwy
sól i pieprz
litr wody
2 świeże jajka
2 łyżki octu
świeży ogórek
około 2 garście oliwek
salat mix około 2 garści
kiełki rzodkiewki
sok z cytryny
1 awokado

Sposób przygotowania:
Przygotuj makaron do którego po ugotowaniu przecięty czosnek i przypraw do smaku. Następnie przygotuj jajka w koszulce (jak przygotować?) - Zagotuj wodę, dodaj ocet. Jajko wybij do filiżanki. Gotującą się wodę zamieszaj łyżką żeby wytworzyć wir - w powstały wir wlej delikatnie jajko i cały czas mieszaj aż białko obtoczy żółtko. Gotuj na małym ogniu przez 2 - 3 minuty. Pokrój warzywa a awokado skrop cytryną. Gotowe składniki rozłóż na talerze lub miseczki, na sam wierzch połóż jajko i przypraw pieprzem i solą. 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz